Négy bicikli az mégiscsak négy bicikli. Monthy Python után szabadon: igaz ugyan, hogy az ötöt szánkra nem vesszük, de nem is állunk meg háromnál. Ez a nyolc kerék már mennyiség, amit lehetőleg könnyedén, biztonságosan szeretnénk szállítani, akár csak néhány tíz, akár több száz kilométerre.

Néhány szezonnyi izzadva nyújtózkodás és egy idény végi, sikertelen garázsba való beállási kísérlet (naná, hogy bringával a tetőn…!) után döntöttünk a vonóhorogra rögzíthető „fix négyes” bringaszállító mellett, és ez remek választásnak bizonyult.

Két mozdulattal felrakható, ráadásul amikor nem kell, csak összehajtja az ember és félreteszi. A bicajok stabilan állnak, kényelmesen elférnek, és már az első felpakolás után magától értetődővé válnak a mozdulatok. A fel- és lecuccolás alig vesz igénybe több időt, mint egy közepesen gyors Forma-1-es kerékcsere, az anyagok minősége pedig szintén az autósport csúcssorozatát idézi. Persze, mi mást is kaphatna az ember a kerékpárszállítók topkategóriájába tartozó Ueblertől? A kérdés természetesen költői, egy szó, mint száz: nekünk nagyon bevált!

Szujó Zoltán sportriporter és családja